Vučić: EU nam neće dati da uđemo bez dokumenta s Prištinom

Vučić izjavio da EU neće dozvoliti Srbiji da postane punopravna članica EU bez pravno obavezujućeg dokumenta na kraju procesa normalizacije odnosa sa Prištinom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.11.2017.

09:26

Vučić: EU nam neće dati da uđemo bez dokumenta s Prištinom
Tanjug, Zoran Žestiæ

"Morate da izvršite normalizaciju stanja, kako oni to kažu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da, kako god da se to tumači, to je ono što EU očekuje.

"Nije to priznanje, niko to ne govori na taj način. Govore između redova, ali ne na taj način, ali ovo je ono što ja mogu da vam kažem", rekao je predsednik novinarima u Aranđelovcu.

On je rekao da je zadovoljan jučerašnjim sastancima u Briselu, gde će danas boraviti i premijerka Ana Brnabić, i dodao da su takvi sastanci važni, jer nam predstoji veliki problem i nećemo moći bez drastičnih promena u odnosu, našem i sveukupnom odnosu prema Kosovu i Metohiji da postanemo član EU. Aranðelovac -- Vuèiæ izjavio da EU neæe dozvoliti Srbiji da postane punopravna èlanica EU bez pravno obavezujuæeg dokumenta na kraju procesa normalizacije odnosa sa Prištinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: