Peking poslušao Trampa, šalje izaslanika u S. Koreju

Kina će u petak u Severnu Koreju uputiti specijalnog izaslanika predsednika Si Đinpinga, javila je danas agencija Sinhua.

Izvor: Beta/AP

Sreda, 15.11.2017.

09:04

Peking poslušao Trampa, šalje izaslanika u S. Koreju
Foto: EPA, Roman Pilipey

Ta vest stiže neposredno po završetku azijske turneje američkog predsednika Donalda Trampa tokom koje je posetio i Peking, gde je pozvao kinesko rukovodstvo da pojača pritisak na Pjongjang da obustavi svoj nuklearni program.

Song Tao, zvaničnik biroa za međunarodne veze Komunističke partije Kine, biće zadužen da obavesti Pjongjang o rezultatima kongresa KPK održanog polovinom oktobra na kome je Si ponovo izabran da vodi partiju i zemlju, dodala je Sinhua ne navodeći druge detalje.

Najava od odlasku kineskog zvaničnika u Severnu Koreju dolazi posle upravo završene Trampove turneje po azijskim zemljama tokom koje je zatražio od regionalnih zvaničnika da pojačaju pritisak na Pjongjang zbog njegovog nuklearnog programa.

Kina, koja je glavni diplomatski i ekonomski saveznik Severne Koreje, odobrila je i sprovodi medjunarodne sankcije usvojene rezolucijama Saveta bezbednosti UN protiv Severne Koreje posle nekoliko njenih nuklearnih i balističkih proba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: