Tužilaštvo o slučaju "oružje u Jajincima": Nema slučaja

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da u slučaju oružja nađenog nedaleko od kuće Vučića u Jajincima nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Izvor: Beta

Sreda, 15.11.2017.

15:00

Tužilaštvo o slučaju
Tanjug, arhiva

"Nakon okončanog predistražnog postupka koje je Više tužilaštvo u Beogradu vodilo u pravcu utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za ostavljeno oružje u Jajincima i sveobuhvatnih provera izvršenih od strane nadležnih policijskih službi nismo našli zakonskih osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz naše nadležnosti", naveli su iz Tužilaštva.

Krajem oktobra 2016. godine u Jajincima su pronađeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost u to vreme premijera Aleksandra Vučića i saopštio da su na oružju pronađeni tragovi DNK tri osobe, ali da su otisci nađeni jedni preko drugih pa je teško izolovati jedan koji bi služio za upoređivanje.

Stefanović je nekoliko dana kasnije kazao i da je policija u blizini Vučićeve porodične kuće u tri dana locirala 97 "bezbednosno interesantnih osoba" i da je saslušano 37, ali da niko nije uhapšen.

Ministar je tada rekao i da Aleksandar Vučić strahuje da je meta bio njegov brat Andrej Vučić.

Ministar Stefanović je u četvrtak 26. oktobra u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja, izjavio da se istrazi o oružju nađenom u Jajincima, poklanja maksimalna pažnja, bezbednosne službe rade svoj posao, ali da ne može da iznosi više detalja u javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: