Srednji prst Trampu, pa otkaz, pa 80.000$ pomoći FOTO

Žena koja je pokazala srednji prst predsedniku SAD Donaldu Trampu i zbog toga dobila otkaz, dobila je i preko 80.000 dolara pomoći preko interneta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Džuli Briskman iz SAD fotografisana je kako koloni u kojoj je američki predsednik Donald Tramp pokazuje srednji prst. Fotografija je napravljena 28. oktobra u Virdžiniji i ubrzo je postala viralna.

Briskmanova navodi da ju je firma “Akima LLC“ koja sarađuje sa državom otpustila nakon što je na društvenim mrežama šerovala spornu fotografiju.

"Rekli su mi: 'Sada se razdvajamo' ", ispričala je Julija Briskman za "Hafington post", objašnjavajući da su joj zamerili "nepristojnost" na društvenim mrežama.

RT piše da je ona do sada preko internet kampanje dobila preko 80.000 dolara u donacijama od po pet, 20 i 100 dolara.

Na sajtu “GoFundMe” pokrenuta je akcija u njenu čast, a cilj je doći do 100.000 dolara.

"Džuli Briskman je inspiracija svima nama", navodi se uz poziv ljudima da joj doniraju koliko mogu.

Briskmanova je nakon togarekla da nikada nije mogla ni da zamisli da će “pozdrav jednog prsta” dovesti do toga da ostane bez posla:

“Bila sam šokirana i zabrinuta zbog mnogo toga. Kako ću platiti zdravstveno osiguranje? Koliko ću imati ušteđevine da plaćam hipoteku i uopšte troškove života…. Vaše donacije su mi toliko toga olakšale. Nisam sigurna šta će budućnost doneti, ali sam počastvovana vašom podrškom”.

Briskmanova je inače nakon otkaza, pre nego što je dobila bilo kakav novac preko interneta, izjavila da ne žali ni zbog čega.

"Na neki način mi je bolje nego ikada pre", rekla je ona za "Hafington post". "Ljuta sam zbog toga gde je dospela naša zemlja. Zaprepašćena sam. Pružila mi se mogućnost da i ja nešto kažem".

Svet

Jako nevreme u SAD, dvoje mrtvo

U jakom nevremenu praćenom vetrovima poput tornada u centralnom delu SAD poginule su dve osobe, a srušene su kuće, oštećena vozila i iščupano drveće, javlja AP.

Svet nedelja 25.02. 08:59 Komentara: 1
strana 1 od 13270 idi na stranu