"Tanjugova vest lažna, iza svega stoji nečija namera"

Sarajevo -- Dan nakon što je Bakir Izetbegović za Dojče vele izjavio da se nada da će BiH priznati nezavisno Kosovo, oglasio se Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tanjug je preneo saopštenje u celosti.

"Delove intervjua kojeg je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave.

Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimerenih i predimenzioniranih reakcija. Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su preneli ne odgovara istini, u šta se lako uveriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan celokupnoj javnosti.

Umesto da isprave očiglednu lažnu vest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine.

Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogrešio, nego da iza svega stoji nečija namera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije te baci senka i kreira loša atmosfera uoči posete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu".

Saopštenje Izetbegovićevog Kabineta federalna agencija Fena prenela je kao saopštenje Predsedništva BiH.

Šta je Izetbegović tačno rekao o priznanju Kosova VIDEO

Region

strana 1 od 130 idi na stranu