Darko Mladić: Hag zabranio posete lekara Mladiću

Sekretar Haškog tribunala obavestio je odbranu generala Ratka Mladića da su mu zabranjene posete lekara, rekao je Tanjugu Mladićev sin Darko.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

18:47

Darko Mladić: Hag zabranio posete lekara Mladiću
Foto: Gettyimages

"Sekretar Tribunala nas je usmeno obavestio da je glavni lekar u pritvorskoj jedinici Pol Falke zabranio posete lekara Mladiću jer bi one bile štetne po njegovo zdravlje", precizirao je Mladićev sin.

On smatra da je to mimo svih pravila samog Tribunala i dodao da odbrana još nije dobila pismeno obrazloženje takve odluke.

Advokati Ratka Mladića prošle nedelje su tražili od Tribunala da pokrene postupak protiv Falkea za nepoštovanje suda, tvrdeći da opstruira posete srpskih lekara Mladiću u pritvorskoj jedinici.

Odbrana Mladića smatra da je njegovo zdravstveno stanje jako loše jer je pretrpeo više moždanih udara, ali da to lekari Tribunala kriju.

Izricanje prvostepene presude Mladiću zakazano je za 22. novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: