Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte VIDEO

Sneg koji pada u Hrvatskoj pravi probleme u saobraćaju. Sneg na putu za Zagreb. Zbog olujnog vetra zatvorene i brodske linije. Crveni meteo-alarm u Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

09:01

Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte VIDEO
Tanjug, ilustracija

Sneg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, u Gorskom Kotaru...Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima. Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, a granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji.

Zbog vetra deonica auto-puta Rijeka - Zagreb, između petlji Kikovica i Delnice otvorena je samo za putnička vozila, na auto-putu A7 Draga - Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu uvedena je i dodatna zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uslova vožnje na prilazima Gorskom kotaru zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, dok ostale kategorije moraju imati zimsku opremu.

Zbog bure, olujne jačine, u prekidu su i trajektna linija: Brestova - Porozina, brodska linija: Mali Lošinj - Unije - Susak, katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar- Split, Korčula - Hvar- Split.

Snežne padavine i kiša prave probleme i u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.

Crveni meteo-alarm u Crnoj Gori

Evropska mreža meteoroloških servisa objavila za danas crveni meteo alarm za celu teritoriju Crne Gore. Alarm je na snazi zbog jake kiše koja se očekuje, najmanje 50 mm za 12 sati, udara vetra većih od 50 km/h, kao i jake grmljavine.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopšteno da su moguće obilne padavine.

"Pretežno oblačno, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se umerene do obilne kioličine padavina. Vetar umeren do jak, povremeno na udare i veoma jak, južni i jugoistočni, tokom noći će oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha se neće mnogo mijenjati tokom dana", navodi se u saopštenju.

Crveni alarm znači upozorenje na vrlo opasne vremenske pojave. Prognozirane opasne vremenske pojave javljaju se izuzetno retko, a takvog su intenziteta da mogu uzrokovati veliku materijalnu štetu i biti vrlo opasne po ljude i životinje. Savetuje se povećan oprez te stalno praćenje vremenske prognoze. Obavezno poštovanje saveta i uputstava nadležnih državnih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: