Sindikat: Dvojica privedena tokom protesta ispred Pošte

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da je policija privela dva člana njihovog sindikata tokom protesta zbog stanja u “Pošti Srbije“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

15:42

Sindikat: Dvojica privedena tokom protesta ispred Pošte
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Kako navode, policija je oko pet časova ujutru došla sa “oko sedam marica, dva džipa i više patrolnih kola, nakon čega je njih pedesetak legimisalo i udaljilo zaposlene“.

Iz sindikata navode da su dvojica njihovih kolega privedena zbog neposedovanja ličnih dokumenata, kao i da su oni pušteni oko sedam sati, nakon obavljenih procedura u policijskoj stanici Zemun.

“Dužnost nam je da istaknemo da se policija odnosila maksimalno korektno prema nama svih ovih 14 dana okupljanja, pa i jutros, kada su radili samo ono što im je naređeno“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, u saopštenju se navodi da je aktuelni protest najveći i najduži u istoriji Pošte sa tradicijom od 177 godina.

“Nemamo nameru da se sukobljavamo sa policijom, nećemo odustati ni od jednog našeg zahteva samo ćemo promeniti metode naše sindikalne borbe. Kuda i kako dalje do početka štrajka najavljenog za 21. novembar dogovorićemo se sutra sa učesnicima protesta“, ističu iz Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Radnici Pošta Srbije održali su u nedelju protest u centru Beograda, sa kojeg su najavili da neće odustati od zahteva za poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja.

Okupljeni su uz sindikalne i zastave Pošta Srbije nosili i transparente: "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Gladan sam jer sam poštar", "Gde su naše prisvojene plate", uz veliki transparent "_Vratite nam oteto", što je i bio moto protesta.

Deo zaposlenih JP “Pošta Srbije" već nekoliko dana protestuje ispred glavnog poštanskog centra u Zemunu. Iz “Pošta Srbije” navode da je protest nelegalan.

Članovi Samostalnog sindikata poštanskih radnika traže poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti, zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.

Oni traže i prevođenje zaposlenih na određeno vreme u status zaposlenih na neodređeno vreme najkasnije posle dve godine, da se obezbedi optimalan broj izvršilaca na tehnološkim radnim mestima, uspostavljanje socijalnog dijaloga, poštovanje zakona i načela jednakosti i izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: