Stefanović: Teško ćemo nastaviti kao da ništa nije bilo...

Neće nam biti lako da nastavimo dalje kao da se ništa nije dogodilo, izjavio je ministar Stefanović nakon izjave Bakira Izetbegovića o nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2017.

19:23

Stefanović: Teško ćemo nastaviti kao da ništa nije bilo...

“Neće nam biti lako da preko toga pređemo, to će biti u budućnosti kamen spoticanja. Videćemo šta će biti predsednikov predlog“, dodao je Stefanović tokom gostovanja na televiziji Prva.

Stefanović je naveo da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog izjava Bakira Izetbegovića.

"Što se mene tiče, dosad Kosovo bi trebalo da bude priznato. Sad će se naljutiti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su doneli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu", rekao je Izetbegović u intervjuu za Dojče vele.

Ministar policije Nebojša Stefanović, koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, kaže da će ta Izetbegovićeva izjava biti ključna tačka sednice.

“Razgovaraćemo o tome šta će biti odgovor Republike Srbije. Reč je o unošenju nestabilnosti u region, to je nedobronameran potez koji izaziva dodatni razdor Srba i Bošnjaka, a uloženo je mnogo napora da se oni poboljšaju“, rekao je Stefanović.

Osim toga, Stefanović je naveo da nije siguran da je Izetbegović “svestan ozbiljnosti svoje izjave“ i koliko je ona loša za sve narode.

“To je olako data izjava koja pokazuje jednu politički lošu odluku i koja je zlonamerna prema Srbiji“.

Stefanović je naveo i da Izetbegovićeva izjava usložnjava odnose u Bosni i Hercegovini, da je reč o “osetljivoj temi oko koje Srbija ima crvene linije“, kao i da je Srbija uvek poštovala teritorijalni integritet BiH

Stefanović je istakao i da je Vučić hteo da “pruži ruku, razgovara i gradi mir čak i nakon što su pokušali da ga linčiju u Srebrenici“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: