Francuska i SAD izrazile podršku Libanu usred krize

SAD i Francuska izrazile su snažnu podršku suverenitetu i stabilnosti Libana u vreme pojačane napetosti između Bejruta i Saudijske Arabije.

Izvor: B92

Subota, 11.11.2017.

13:31

Francuska i SAD izrazile podršku Libanu usred krize
Foto: Thinkstock

Politička kriza zahvatila je Liban i ugrozila relativni mir koji je održavala njena koaliciona vlada otkako je premijer Saad Hariri iznenada podneo ostavku prošle subote u saudijskoj prestonici Rijadu.

Libanski zvaničnici insistiraju da se on vrati iz Saudijske Arabije dok se šire glasine da ga tamo drže protiv njegove volje.

Portparolka Bele Kuće Sara Hakabi Saders saopštila je da Vašington poziva "sve države i strane da poštuju suverenitet, nezavisnost i ustavne procese Libana"”.

Libanska državna Nacionalna novinska agencija izvestila je da je francuski predsednik Emanuel Makron pozvao svog libanskog kolegu Mišela Auna i izrazio posvećenost Francuske libanskom "jedinstvu, suverenitetu i nezavisnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: