Nove optužbe o Flinu su "sulude" i "lažne"

Advokati bivšeg savetnika Donalda Trampa,Majka Flina, izjavili su za "Vol strit žurnal" da su optužbe "od kidnapovanja do podmićivanja" o Flinu sulude" i lažne.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.11.2017.

09:17

Nove optužbe o Flinu su
Foto: Gettyimages

Advokati Robert Kelner, Stiven Entoni i Brajan Smit rekli su da su iz poštovanja prema istrazi o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izbegli da odgovaraju na "svaku glasinu ili optužbu u medijima", prenosi Rojters.

"Ali danas, vesti su optužile generala Flina za sve od kidnapovanja do optužbe, a toliko su sulude i sa predrasudama da pravimo izuzetak na naše pravilo - lažne su", saopštili su advokati.

Flinu i njegovom sinu navodno je bilo ponuđeno 15 miliona dolara kako bi prisilno proterali iz SAD muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koga traži Turska, piše američki Vol strit Žurnal.

List navodi da je FBI ispitivao najmanje četiri osobe u vezi sa sastankom sredinom decembra prošle godine u Njujorku u N klubu "21", koji je Flin navodno održao sa predstavnicima Turske, prenosi CNN.

Nema podataka da je taj navodni dogovor realizovan.

Ranije ove nedelje CNN je pisao o tome da su saradnici specijalnog istražitelja Roberta Mjulera ispitivali navodno učešće Flina u raspravama o ideji uklanjanja muslimanskog sveštenika koji živi u Pensilvaniji.

Flinov portparol odbacio je te navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: