Nove optužbe o Flinu su "sulude" i "lažne"

Vašington -- Advokati bivšeg savetnika Donalda Trampa,Majka Flina, izjavili su za "Vol strit žurnal" da su optužbe "od kidnapovanja do podmićivanja" o Flinu sulude" i lažne.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Advokati Robert Kelner, Stiven Entoni i Brajan Smit rekli su da su iz poštovanja prema istrazi o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izbegli da odgovaraju na "svaku glasinu ili optužbu u medijima", prenosi Rojters.

"Ali danas, vesti su optužile generala Flina za sve od kidnapovanja do optužbe, a toliko su sulude i sa predrasudama da pravimo izuzetak na naše pravilo - lažne su", saopštili su advokati.

Flinu i njegovom sinu navodno je bilo ponuđeno 15 miliona dolara kako bi prisilno proterali iz SAD muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koga traži Turska, piše američki Vol strit Žurnal.

List navodi da je FBI ispitivao najmanje četiri osobe u vezi sa sastankom sredinom decembra prošle godine u Njujorku u N klubu "21", koji je Flin navodno održao sa predstavnicima Turske, prenosi CNN.

Nema podataka da je taj navodni dogovor realizovan.

Ranije ove nedelje CNN je pisao o tome da su saradnici specijalnog istražitelja Roberta Mjulera ispitivali navodno učešće Flina u raspravama o ideji uklanjanja muslimanskog sveštenika koji živi u Pensilvaniji.

Flinov portparol odbacio je te navode.

Svet

strana 1 od 544 idi na stranu