Jovanović: Vanredni izbori bi gurnuli SRB pod okrilje RUS

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, u ovakvoj atmosferi, samo gurnulo Srbiju pod okrilje Rusije.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.11.2017.

14:10

Jovanović: Vanredni izbori bi gurnuli SRB pod okrilje RUS
Foto: Tanjug

Kako je rekao, izbori ne bi doprineli rešavanju nijednog problema.  

"Politički prioriteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, na osnovama političkog sporazuma, koji treba da donesemo u narednih nekoliko meseci", istakao je lider LDP u saopštenju.

Time bi se, ističe, otvorila perspektiva normalizacije i istovremeno rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora.

"Umesto otvaranja ovih tema, imamo kukavičluk koji prati ćutanje političke scene Srbije o ključnim problemima ovog društva. Zbog toga smatramo da će ti izbori, ukoliko budu raspisani, biti samo još jedan u nizu poraza demokratskih snaga i jasna Vučićeva poruka da u ovoj zemlji ne vidi potencijal za sprovođenjenje evropske politike", rekao je Jovanović.

Na taj način, Vučić bi, smatra Jovanović, pokazao da je prinuđen na kompromise, čime bi se Srbija povukla sa evropskog kursa pod okriljem Rusije i Putina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: