Madrid: Rusi manipulisali informacijama o Kataloniji

Španske vlasti saopštile su da su na društvenim mrežama uočile manipulaciju informacijama o katalonskoj krizi i to iz Rusije.

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

23:52

Madrid: Rusi manipulisali informacijama o Kataloniji
Ilustracija: Thinkstock

Zvanični Madrid je saopštio i da će se o tom pitanju razgovarati u ponedeljak sa ministarskom sastanku u Briselu.

"Vlada je uočila dosta poruka na društvenim mrežama iz Rusije, insistiram da su poruke iz ruske teritorije, što ne mora da znači da je od ruskih vlasti", rekla je španska ministarka odbrane Marija Dolores de Kospedal posle sastanka vlade.

Ministarka je odgovarala na novinarsko pitanje o ruskom uplitanju u unutrašnja pitanja evropskih zemalja, kao što su Francuska, Nemačka, a u slučaju Španije o oblasti Katalonije.

Španski list Pais danas je objavio uvodnik o tom pitanju, osuđujući "intenzivnu kampanju ruskih medija bliskih Kremlju" koji su stali na stranu nezavisnosti Katalonije.

Šef španske diplomatije Alfonso Dastis je ranije danas pomenuo aktivnosti "ruskih mreža" i hakere i dodao da će se o tome razgovarati u ponedeljak na sastanku ministara inostranih poslova Evropske unije (EU) u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: