"Tramp je u Moskvi odbio nepristojnu ponudu"

Stranac je tokom posete Donalda Trampa Moskvi 2013. godine ponudio da pošalje pet žena u njegovu hotelsku sobu, ali je milijarder to odbio.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty images
Getty images

To je pred istražiteljima Obaveštajnog komiteta Donjeg doma Kongresa rekao dugogodišnji director bezbednosti sadašnjeg američkog predsednika Kit Šiler.

Kako je rekao, muškarac je bio najverovatnije Rus ili Ukrajinac, rekli su neimenovani izvori upoznati sa diskusijom, prenosi američki Vašington post.

"Ne, nismo zainteresovani", rekao je Šiler tom muškarcu.

Šiler, Trampov dugogodišnji telohranitelj koji ga je najčešće pratio na putovanjima, rekao je istražiteljima da se Tramp nije ponašao nezakonito ili neprimereno.

Kako se navodi, ponuda je usledila nakon sastanka koji je Tramp imao u Moskvi, a na kome su bili prisutni i poslovni magnat Aras Agalarov blizak vladi Vladimira Putina.

Nakon što se to desilo, Šiler i Tramp su se šalili u vezi ponude dok su se vraćali u hotel.

Tramp je bio u Moskvi povodom godišnjeg takmičenja Mis univerzum, koje je producirala njegova kompanija.

Šilerova duga i bliska veza sa Trampom čini ga potencijalno vrednim svedokom u okviru istrage o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore.

Trampova poseta Moskvi je jedna od "najsočnijih" tvrdnji u već poznatom istraživanju koje su finansirali demokrate tokom predsedničke kampanje 2016.

U dokumentu se navodi da je Tramp bio u društvu prostitutki tokom boravka u Moskvi, što je predsednik žestoko porekao.

strana 1 od 544 idi na stranu