NATO:Protivimo se sporazumu UN o zabrani nuklearnog oružja

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler izjavila je da je Alijansa posvećena nuklearnom razoružanju.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.11.2017.

21:25

NATO:Protivimo se sporazumu UN o zabrani nuklearnog oružja
Getty images

Ipak, ona je istakla da se protivi novom sporazumu UN o zabrani nuklearnog oružja.

Ona je na konferenciji o razoružanju u Vatikanu rekla da taj sporazum može da potkopa godine rada na neširenju nuklearnog oružja i zanemaruje aktuelne nuklearne pretnje na Korejskom poluostrvu, prenosi AP.

Prema njenim rečima, američki nuklearni arsenal omogućio je saveznicima SAD u Evropi i Aziji da obustave svoje nuklearne ambicije.

To je, kako je dodala, omogućilo da funkcioniše separatni sporazum o neširenju nuklearnog oružja i dovelo do efikasnog razoružanja.

U Vatikanu se održava dvodnevna konferencija o nuklearnom razoružanju, na kojoj učestvuje 11 dobitnika Nobelove nagrade, zvaničnici UN i NATO, a papa Franja pozvao je svet da osudi ne samo moguću upotrebu tog oružja, već uopšte njegovo posedovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: