SAD uvele sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele

Američko Ministarstvo finansija uvelo je sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele, među kojima je i nekoliko ministara u vladi.

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

07:39

SAD uvele sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele

Za nih se tvrdi da su pomogli venecuelanskom predsedniku Nikolu Maduru u pokušaju da podrije demokratsku vladavinu u zemlji.

"Ovi pojedinci su povezani sa podrivanjem izbornog procesa, cenzurom medija ili korupcijom u vladinim programima hrane u Venecueli", navodi se u saopštenju američkog ministarstva.

Rojters podseća da su u Venecueli 15. oktobra održani izbori.

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales.

SAD su uvele sankcije na desetine aktuelnih i bivših zvaničnika Venecuele od kako je vlada te zemlje oformirala Ustavnu skupštinu u agvustu, kojoj su dodeljena praktično neograničena ovlašćenja.

Ranije su neimenovane diplomate EU saopštile da se EU sprema da usvoji embargo na oružje protiv Venecuele i da će razmotriti dodatne sankcije kao odgovor na političku krizu u toj južnoameričkoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: