Hrvatski Sabor glasa o poverenju vladi

Zagreb -- Današnja sedica Hrvatskog sabora, na kojoj bi trebalo da se glasa o (ne) poverenja vladi Andreja Plenkovića započela je petnaestominutnom pauzom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pitanje poverenja vladi pokrenuo je prošle sedmice deo opozicije na čelu sa najuticajnijom SDP zbog slučaja Agrokor.

Očekuje se da će rasprava o poverenju vladi trajati ceo dan, a da će se glasati tek večeras.

Za ostanak na vlasti Plenkoviću je potrebno 76 poslaničkih glasova.

Inače, ovo je treći prolazni test za vladu Andreja Plenkovića, koji je ranije izjavio da je uveren da će biti pođednako neuspešan kao i prethodna dva.

Lider SDP Davor Bernardić je poručio nakon što je parlamentu predata inicijativa za izglasavanje poverenja da je potrebno "raščistiti korupcijsku hobotnicu, udruženi ortački poduhvat i kaljugu u kojoj se našla Plenkovićeva vlada zbog slučaja Agrokor".

Vlada je juče odbacila navode opozicije u predlogu za pokretanje pitanja poverenja vladi zbog Agrokora, uz obrazloženje Plenkovića da je njegov kabinet postupao preventivno i na vreme.

Hrvatski mediji smatraju da su šanse za uspeh opozicione inicijative minimalne, a posebno će, kažu, biti zanimljivo kako će glasati ekipa okupljena oko bivšeg HDZ-ovca Zlatka Hasanbegovića i manjinske stranke, koje su do sada bile veoma odane premijeru Plenkoviću.

Region

strana 1 od 130 idi na stranu