Info / Hronika 2

Saslušanje maloletnika iz AR krajem naredne sedmice

Kragujevac -- Maloletnici koji su učestvovali u nasilju nad devojčicom školi u Aranđelovcu biće saslušani kod sudije za maloletnike krajem iduće sedmice.

Izvor: Beta

Osim toga, iz Višeg suda u Kragujevcu navode da će javnost biti isključena.

Portparolka Višeg suda Svetlana Simović rekla je agenciji Beta da je tužilaštvo dostavilo zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema troje maloletnika u tom slučaju.

"Prema tom zahtevu sudija za maloletnike treba da preduzme istražne radnje u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i pravovremene odbrane maloletnika", kazala je Svetlana Simović.

Navela je da će po okončanju svih radnji na prikupljanju činjenica, tužilac predložiti izricanje mera predviđenih Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, odnosno vaspitne mere.

Devojčicu, učenicu Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu pretukli su školski drugovi i drugarice, a snimak je objavljen na internetu.

Simović je potvrdila da će Viši sud u Kragujevcu postupati i po zahtevu tužioca za još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Aranđelovcu koji je juče prijavljen, a dogodilo se u oktobru 2015. godine u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić".

U Viši sud je danas stigao zahtev tužilaštva za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika i saslušanje će biti zakazano u "najkraćem mogućem roku".

Komentari 2
Čitajte
Pošalji komentar