Muškarac ležao mrtav sedam dana, supruga "čitala knjigu"

Radnici Centra za socijalni rad iz Rekovca pronašli su u petak telo Miroslava Vlaškovića (77) iz Rekovca u njegovom stanu, pišu Večernje novosti.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Pretpostavlja se da je preminuo sredinom prošle nedelje, jer je telo bilo u fazi raspadanja, ali njegova supruga Svetlana, mentalno nerazvijena osoba, nije prijavila njegovu smrt.

Policija i radnici Centra za socijalni rad zatekli su je kako mirno čita knjigu. Rekla im je da to nije njen suprug, već neki nepoznati čovek koji danima tu spava i koji će otići kad se probudi.

Vlaškovića su sahranili rođaci, jer sa suprugom nije imao dece, a Svetlana je smeštena u ustanovu zatvorenog tipa radi lečenja.

Po Rekovcu se priča da je Miroslav preminuo dok je sedeo za stolicom, a potom se njegovo beživotno telo stropoštalo na pod.

Svetlana je, pričaju Rekovčani, mislila da spava i nastavila da se ponaša kao da se ništa nije dogodilo. Komšije jesu osećale smrad iz stana, ali nisu ništa posumnjale, jer se iz njega i ranije osećao neprijatan miris zbog neredovnog održavanja.

Hronika

strana 1 od 115 idi na stranu