Marjanoviću produžen pritvor za još 30 dana

Beograd -- Viši sud u Beogradu produžio je zbog uznemirenja javnosti za još 30 dana pritvor Zoranu Marjanoviću osumnjičenom za ubistvo Jelene Marjanović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Portparolka suda Bojana Stanković kaže da je Marjanoviću pritvor produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Stankovićeva je dodala da protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegovi branioci mogu uložiti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Hronika

strana 1 od 3948 idi na stranu