Burno u Zemunu, radnici telima branili kapiju pošte VIDEO

Radnici Pošte Srbije koji protestuju u Glavnom poštanskom centru na Ugrinovačkom putu u Zemunu sprečili su kamione sa pošiljkama da uđu u poštu.

Izvor: B92, Filip Čukanović
Podeli
Foto: Filip Čukanović
Foto: Filip Čukanović

Kako javlja reporter B92, njih oko stotinak telima brani kapiju pošte, koju su, kako nam je rečeno, kamioni pokušali nasilno da probiju.

Prisutni su i pripadnici policije.

Foto: Filip Čukanović
Foto: Filip Čukanović

Jedan od radnika pošte nam je rekao da su “inspektori razgovarali sa direktorom, posle čega je naređeno da kamioni sa pošiljkama uđu u poštu, posle čega su radnici blokirali prolaz“.

“Ovde smo već 11 večeri gde mirno protestujemo jer niko neće da nas sasluša i da shvati i uvaži naše probleme, koji su u vezi sa materijalnim položajem zaposlenih u Pošti Srbije. Kako vam je poznato, Pošta Srbije je jedno od najuspešnijih preduzeća i što je Pošta bogatija, radnici su siromašniji. Radničke plate su na 36.000 dinara“, rekao je Zoran Pavlović iz Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Zahtevi radnika Pošte (foto: Filip Čukanović)
Zahtevi radnika Pošte (foto: Filip Čukanović)

Ranije danas je održan sastanak premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP „Pošta Srbije“ i v.d direktorkom tog preduzeća Mirom Petrović. Na sastanku je dogovoreno da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća, kao i prethodnih godina.

Ipak, potom je predsednik Sindikata Pošta Srbije Aleksandar Pavović rekao da je razgovor sa Brnabićevom bio konstruktivan, ali da se ne odustaje od najavljenog protesta.

Zoran Pavlović je za B92.net rekao da je do takve odluke došlo “jer su se takozvani reprezentativni sindikati dogovorili sa direktorkom i predstavnicima Vlade i ogradili od njih iako u svemu tome nemaju nikakvog udela niti su učestvovali u protestu“.

Društvo

strana 1 od 165 idi na stranu