Vesić: Razumem da neki ne znaju tehnologiju rekonstrukcije

Beograd -- Asfalt koji se vidi u Skadarliji je podloga za vraćanje stare turske kaldrme koja je u međuvremenu restaurirana, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Kako kaže, postavljanje kaldrme počeće u ponedeljak, a sav posao će biti završen do 1. decembra.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija radova u Skadarliji na kojoj se vidi kako u donjem delu ulice više nema kaldrme, kao i da je centralnim delom ulice postavljen asfalt.

Vesić navodi da kada je Skadarlija preuređena 1966. godine ispod turske kaldrme nije postavljan asfalt i dodaje da je zbog toga kaldrma na pojedinim mestima bila deformisana.

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča. Na isti način, sa asfaltnom podlogom rađeno je ispred Doma omladine, na Cvetnom trgu, u ulicama Vuka Karadžića, Cara Lazara i Zmaj Jovinoj, kao i na Obilićevom vencu", rekao je Vesić za Tanjug.

"Vidim da se na društvenim mrežama dele slike asfaltne podloge u Skadarliji. Razumem da pojedini građani ne razumeju tehnologiju rekonstrukcije, ali su mi smešni opozicioni političari opšte prakse koji od ovoga prave politiku. A i šta bi kada politiku nemaju", dodao je on.

Politika

strana 1 od 222 idi na stranu