Mustafa i Samoopredeljenje ruše Haradinajevu vladu?

Zvaničnici Demokratskog saveza Kosova nisu isključili mogućnost podnošenja zahteva za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

18:47

Mustafa i Samoopredeljenje ruše Haradinajevu vladu?
Getty images

To bi podržao i opozicioni pokret Samoopredeljenje, javio je Radio Kosova.

Taj pokret bi, kako je saopšteno, podržao bilo kakvu inicijativu za rušenje vlade sa premijerom Ramušem Haradinajem na čelu, navodi se u pres-klipingu Unmika.

Predavač političkih nauka na Univerzitetu u Parizu Nezir Kraki upozorio je da bi novi vanredni parlamentarni izbori izazvali zastoj Kosova u mnogim oblastima.

Kraki, naime, smatra da u ovom trenutku ni DSK, ni bilo koja druga politička opcija nema interesa za raspisivanje izbora.

Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora bi, prema njegovima rečima, dodatno odložilo sva važna nerešena pitanja preostala od prethodne vlade, dok je premijer bio Isa Mustafa, lider DSK.

Reč je, nabrojao je, između ostalog, o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, zastoja u pregovorima Beograda i Prištine i potpunom zastoju odnosa sa Srbima na severu Kosova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: