Info / Kosovo 1

Tači: Nezavisnost Kosova nosi veliki pečat Londona

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da nezavisnost Kosova nosi i veliki pečat Londona, piše prištinski list “Koha ditore”.

Izvor: Tanjug
Foto: Screenshot

Tači se u sredu sastao sa britanskim ministrom za Evropu i američki kontinent Alanom Dankanom.

Dankan je rekao da Britanija ostaje posvećena tom regionu, uprkos odnosima Londona sa Briselom, navodi se u tekstu koji je prenet u UNMIK-ovom pregledu štampe.

"Želimo region koji živi u miru i stabilnosti", istakao je Dankan.

Tači je naglasio da je Kosovo "promoter mira i dijaloga u regionu" i da radi na izgradnji "dobrosusedskih odnosa sa svima", uključujući Beograd.

Dankan se sastao i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koji je medijima posle sastanka rekao da Dankanova poseta znači obnovu odnosa Kosova sa Britanijom koji, kako je naveo, sežu još iz veoma teških vremena kada je Britanija podržala kosovski narod.

Haradinaj je istakao i da su ti odnosi sada u novoj dimenziji saradnje, pomenuvši sastanak u Londonu koji će biti održan u julu iduće godine.

"Jedan od najvažnijih događaja tokom iduće godine je Balkanski samit koji će u julu biti održan u Londonu", zaključio je Dankan, izrazivši nadu da će London biti domaćin veoma konstruktivnog skupa.

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar