Tači: Nezavisnost Kosova nosi veliki pečat Londona

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da nezavisnost Kosova nosi i veliki pečat Londona, piše prištinski list “Koha ditore”.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.11.2017.

13:32

Tači: Nezavisnost Kosova nosi veliki pečat Londona
Foto: Screenshot

Tači se u sredu sastao sa britanskim ministrom za Evropu i američki kontinent Alanom Dankanom.

Dankan je rekao da Britanija ostaje posvećena tom regionu, uprkos odnosima Londona sa Briselom, navodi se u tekstu koji je prenet u UNMIK-ovom pregledu štampe.

"Želimo region koji živi u miru i stabilnosti", istakao je Dankan.

Tači je naglasio da je Kosovo "promoter mira i dijaloga u regionu" i da radi na izgradnji "dobrosusedskih odnosa sa svima", uključujući Beograd.

Dankan se sastao i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koji je medijima posle sastanka rekao da Dankanova poseta znači obnovu odnosa Kosova sa Britanijom koji, kako je naveo, sežu još iz veoma teških vremena kada je Britanija podržala kosovski narod.

Haradinaj je istakao i da su ti odnosi sada u novoj dimenziji saradnje, pomenuvši sastanak u Londonu koji će biti održan u julu iduće godine.

"Jedan od najvažnijih događaja tokom iduće godine je Balkanski samit koji će u julu biti održan u Londonu", zaključio je Dankan, izrazivši nadu da će London biti domaćin veoma konstruktivnog skupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: