Novi snimak nasilja u školi: Tukli ga, pa im ljubio ruku

Još jedan snimak vršnjačkog nasilja objavljen je u medijima, a na njemu se vidi kako dvojica dečaka tuku trećeg i teraju ga nakon toga da im poljubi ruku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 09.11.2017.

08:59

Novi snimak nasilja u školi: Tukli ga, pa im ljubio ruku
Foto: Screenshot

Kako B92 saznaje, reč je o snimku starom dve godine, a učenici su bili kažnjeni.

Snimak, koji traje nekoliko minuta, navodno je nastao u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu. Na njemu se vidi kako dvojica dečaka udaraju trećeg.

Nakon udaraca i maltretiranja, učenici su od dečaka kojeg su zlostavljali tražili da radi čučnjeve, pa da im poljubi ruke.

Snimak je prethodnih dana objavljen u više beogradskih medija, a nakon slučaja nasilja iz Aranđelovca.

Prethodno je javnost potresao užasavajući snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem su učenicu Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu napali školski drugovi i drugarice.

Na snimku se vidi grupa učenika, među kojima se ističe jedna devojčica, koju udaraju drugu učenicu koja sedi na stolici. U pozadini se čuju smeh i galama, a u jednom trenutku od nasilnice se čulo: "Je l ti jasno, bre?!" Šamari su se nastavili, a kada je napadnuta devojčica pokušala da se zaštiti rukama, naređeno joj je da "spusti ruke dole".

Ministarstvo prosvete najavilo je da zbog tog slučaja u tu školu šalje prosvetnu inspekciju i pokreće vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera tuče, a Više javno tužilaštvo u Kragujevcu krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog vršnjačkog nasilja.

Ekonomsko-ugostiteljska školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu nalazi se odmah do Tehničke škole "Mileta Nikolić" u kojoj je snimljen prvi video u kome učenici maltretiraju drugaricu.

Podsetimo, u Srbiji proteklih godina eskalira problem vršnjačkog nasilja, a uprkos najavama, takozvani "Aleksin zakon" koji bi trebalo da predvidi kazne za odgovorne nije usvojen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: