Osvanuo snimak maltretiranja učenice, reagovao i ministar

Na internetu osvanuo snimak užasnog zlostavljanja jedne učenice u Tehničkoj školi u Aranđelovcu. Reagovao i ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

10:40

Osvanuo snimak maltretiranja učenice, reagovao i ministar
Screenshot

Stefanović je najoštrije osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, koju su napali školski drugovi i drugarice. "Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet-portalima", kazao je on.

Snimak nasilja je Jutjub uklonio sa svih kanala na koje je okačen, zbog kršenja pravila i prikazivanja nasilničkog ponašanja.

"Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu", naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad, preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

"Moramo kao društvo da pošaljemo jasnu poruku da ovakve stvari nisu prihvatljive i da se ne mogu tolerisati“, poručio je ministar Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na Jutjubu se pojavio uznemirujući snimak, nastao u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca, u kom grupa učenika udara drugu učenicu koja sedi na stolici.

U pozadini se mogu čuti reakcije drugih đaka u učionici, koji se smeju i galame. U maltretiranju je najviše prednjačila jedna učenica, koja je u jednom trenutku viknula "Je l' ti jasno bre?"

Šamaranje maltretirane učenice je nastavljeno, a kada je ona pokušala da se zaštiti rukama, na nju su vikali da spusti ruke.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog nasilja nad B.N.

Prema saopštenju Višeg javnog tužilaštva, postupak će biti pokrenut protiv S.V, K.V. i D.R. starih 15 godina, dok će sve nadležne institucije i stručne službe biti uključene u aktivnosti sprečavanja vršnjačkog nasilja, koje se neće tolerisati, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: