Popović: Nemam nijednu "ofšor" kompaniju

Ministar Nenad Popović saopštio je da nijedna njegova kompanija nije registrovana u “ofšor” zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri".  

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.11.2017.

12:21

Popović: Nemam nijednu
Foto: Tanjug

"Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije", naveo je Popović u izjavi za javnost. 

Ministar ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, renomirana konsultantska kuća PWC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u "ofšor" zone.

Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, navodi Popović i dodaje:

"Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu".

On navodi i da je u istraživanju "Rajski papiri" verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio.

"Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije", istakao je ministar Nenad Popović.

U više od 13 miliona dokumenata pod imenom "Rajski papiri", koji ozbiljno "drmaju" svet, stoje i imena nekoliko ljudi iz Srbije, a koje je objavio KRIK. Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: