Napadač iz Teksasa: Belac, mlad, hvalio se puškom na Fejsu

Napadač koji je ubio više od 20 ljudi tokom službe u crkvi u gradiću u Teksasu je "belac, mladić star oko 20 godina", javlja mreža ABC.

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2017.

23:47

Napadač iz Teksasa: Belac, mlad, hvalio se puškom na Fejsu
Foto: Tanjug, AP

Izvori medijske kuće iz policije tvrde da je "izvršena preliminarna identifikacija" napadača i da je otkriveno da se osumnjičeni nedavno "pohvalio" puškom nalik AR-15 postom na Fejsbuku.

Kako su naveli svedoci, napadač je bio u "punoj ratnoj opremi", a ispalio je više od 30 hitaca iz poluautomatskog oružja.

U Teksasu važe veoma liberalni zakoni o naoružanju, pa je moguća kupovina pištolja, pušaka i municije bez dozvole, a jedini uslov je navršenih 18 godina. Napunjeno lično naoružanje je dozvoljeno nositi u vozilu bez posebnih dozvola, dok je za nošenje na vidljivom mestu potreban takozvani LTC (Licence to Carry).

Istragu o napadu sprovodi FBI, a u pitanju je najsmrtonosnije masovno ubistvo u istoriji Teksasa i najsmrtonosniji napad u nekom verskom objektu u istoriji SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: