Ker-Lindzi: Velika stvar, tehnički to nije "poništavanje"

Profesor Džejms Ker-Lindzi kaže da potez Surinama tehnički ne predstavlja "poništenje priznanja Kosova", već "priznanje suvereniteta Srbije nad Kosovom".

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

13:55

Ker-Lindzi: Velika stvar, tehnički to nije
Foto: Thinkstock

"Ovo je velika stvar, ukoliko se potvrdi. Srbija kaže da je Surinam povukao priznanje Kosova. Tehnički, u pitanju je priznanje suvereniteta Srbije nad Kosovom. Stručnjaci smatraju da se priznanje ne može povući, već je potrebno da neka država izrazi suverenitet nad nekom teritorijom", kaže Lindzi.

Britanski profesor, koji se bavi Balkanom, a posebno se fokusira na pitanje secesije, na Tviteru je istakao da je pitanje priznanja "političko pitanje, ali i pravno pitanje".

Ker-Lindzi je istakao da je za uspešnu secesiju bitna podrška velikih sila, ali da se i u slučaju Kosova pozivalo na međunarodno pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: