Šef albanske tajne službe podneo ostavku

Prvi čovek albanske tajne službe Višo Ajazi Lika podneo je ostavku, ne navodeći razlog, što je izazvalo lavinu spekulacija u redovima opozicije, piše RTS.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

00:12

Šef albanske tajne službe podneo ostavku
Foto: GettyImages

Kako navodi, Likin naslednik je dosadašnji zamenik šefa ŠIŠ-a Helidon Bendo.

RTS dodaje, pozivajući se na albanske medije, da je Lika ostavku podneo u petak, a njegov naslednik određen je posle sastanka premijera Edija Rame i predsednika parlamenta Iljira Mete.

Ostavka prvog čoveka albanske tajne službe, ističe se, podstakla je spekulacije o mogućim motivima, pa je lider opozicionih demokrata Ljujzim Baša rekao da "postoji mogućnost" da je Likina ostavka proizvod političkog pritiska, kako bi se umanjile posledice posle skandala sa navodnom umešanošću bivšeg ministra policije Seimira Tahirija u šverc droge.

"Mislim da sve rade kako bi sakrili aferu Tahiri... Svet neće dozvoliti da Albanija ponovo postane mafijaška država. Ovo pitanje je tek otvoreno", rekao je Baša.

Ostavka šefa albanske tajne službe usledila je nedelju dana pošto je u Tirani izbio skandal jer je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri osumnjičen da je bio deo kanala za krijumčarenje, koji je drogu iz Albanije prebacivao u Italiju.

Italijanska policija predala je vlastima u Tirani oko 400 strana transkripata prisluškivanih razgovora, u kojima se Tahiri pominje kao osoba čiju su kampanju finansirali mafijaši, što on negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: