Ako ne padne sneg za dve-tri nedelje, BG će biti spreman

Grad Beograd spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu, zaključeno je danas na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Izvor: Beta

Utorak, 31.10.2017.

15:41

Ako ne padne sneg za dve-tri nedelje, BG će biti spreman
Ilustracija: Getty Images

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je novinarima posle sednice da je Zimska služba "Beograd-puta" nabavila 10 novih kipera, koji će povećati efikasnost čišćenja snega u prestonici.

"Nabavka soli za posipanje kolovoza ide po planu. Opštinski štabovi u narednom periodu treba da definišu mesta gde će neophodna so biti distribuirana. Za dve do tri sedmice biće usvojen i operativni plan za postupanje 'Beograd-puta', 'Beogradskih elektrana', Gradskog saobraćajnog preduzeća 'Beograd' i drugih javnih preduzeća u toku zimske sezone", rekao je Mali.

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Srbije Jugoslav Nikolić rekao je na sednici štaba da se očekuje da temperature u narednom periodu budu u granicama višegodišnjeg proseka sa blagim decembrom i januarom.

Naveo je da će do sredine novembra biti suvo i toplo, dok se kiša očekuje u drugoj polovini novembra, a krajem novembra je moguće formiranje snežnog pokrivača.

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Željko Milković rekao je da su u toku popravke grejanja u gradskim autobusima. "Ima dosta starih autobusa sa kojima se mučimo, biće problem sa oko 150 vozila", rekao je on.

Direktor Hitne pomoći Beograda Goran Čolaković rekao je da je nedovoljan broj vozila za dijalizu, jer raspolažu sa samo šest vozila koja su prešla veliku kilometražu, kao i da su 22 ekipe nedovoljne, zbog čega je zamolio da se vrati jedna koja je oduzeta.

Mali je rekao da je nabavka novih vozila za dijalizu u toku i da će lično zamoliti Ministarstvo zdravlja da se vrati jedna ekipa kako bi Hitna pomoć imala 23 ekipe.

Sednici Štaba za vanredne situacije prisustvovali su i predstavnici Saobraćajne policije, javnih preduzeća i gradskih sekretarijata i službi, koji su predstavili svoje izveštaje i planove za zimsku sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: