Počeo "unutrašnji dijalog", Đurić izneo prve zadatke

"Unutrašnji dijalog o Kosovu", koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, započeo je sastankom Radne grupe koja bi trebalo da sasluša mišljenja o KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2017.

15:17

Počeo
Foto: TANJUG/FILIP KARINCANIC

Kako je predsednik Grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kim Marko Đurić rekao posle prvog sastanka, ona će u narednih nekoliko meseci imati zadatak da "sasluša i sabere mišljenja iz najšireg društvenog spektra o jednoj od najvažnijih tema za nas".

Đurić je podsetio da Vučić insistira da se on vodi na više nivoa, da bude odgovoran i da ima "jasno definisane ciljeve, ali da je jedan od imperativa da bude vođen u okvirima realnog, sa jasno definisanim ciljevima koji vode u budućnost, a ne u sukobe".

Uz ocenu da bi radna grupa trebalo da podrži predsednika republike i vladu "u jednom od najtežih poslova sa kojima se naša država suočila poslednjih godina", Đurić kaže da je pred njima zadatak da kroz nadležnosti svih resora koji su zastupljeni "sagledaju koje su to institucije, društvene grupe i ustanove koje mogu da pomognu državi Srbiji u jačanju institucionalnog kapaciteta za bavljenje pitanjem KiM".

"Pokušaćemo da podstaknemo i one koji do sada nisu u javnosti iznosili svoje stavove o različitim aspektima kosovsko-metohijskih pitanja", kaže Đurić i dodaje da će rasprava biti "široko postavljena".

"Ona treba da obuhvati državne institucije, akademsku javnost, predstavnike različitih organizacija građanskog društva, i što je moguće više i običnih građana", navodi Đurić i dodaje da će o konkretnim načinima rada grupe više reči biti u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: