Dačić razgovarao sa šefom italijanske diplomatije Alfanom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je imao bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Italije Anđelinom Alfanom.

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

21:37

Dačić razgovarao sa šefom italijanske diplomatije Alfanom
Foto: Tanjug, AP

Oni su se sastali na marginama Mediteranske konferencije OEBS u Palermu, čiji je domaćin italijanski ministar.

Ministri Dačić i Alfano su se saglasili da su uzajamni odnosi dinamični i izrazito prijateljski, bez otvorenih pitanja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Obostrano je izneto opredeljenje za dalje intenziviranje svih vidova saradnje, a naročito u oblasti ekonomije, budući da je Italija naš vodeći trgovinski partner.

Ministar Alfano je i ovom prilikom ponovio čvrstu podršku Italije daljem procesu evropskih integracija Republike Srbije, navodi se u saopstenju.

Razmotrene su i neke od aktuelnih međunarodnih tema, kao i saradnja naših dveju zemalja na međunarodnom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: