Savet za radiodifuziju, RTS i RTNS o transformaciji medija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.02.2004.

21:48

Default images
Savet Radiodifuzne agencije saopštio je u ponedeljak da će sa rukovodstvima Radiotelevizije Srbije i Radiotelevizije Novi Sad od Skupštine i Vlade Srbije tražiti "hitno usvajanje svih akata neophodnih za uspešan rad javnih radiodifuznih servisa". U saopštenju se dodaje da je Savet još u oktobru prikupio imena kandidata za članove upravnih odbora republičkog i pokrajinskog radiodifuznog servisa. "Savet skreće pažnju javnosti da je za transformaciju RTS-a u ustanove javnog radiodifuznog servisa neophodno koordinirano angažovanje svih državnih organa", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Savet "upoznao sa sadržajem predstavki" koje su mu povodom izveštavanja televizije "BK" uputili stranka G 17 Plus i Nacionalna štedionica. "Savet je, postupajući, u skladu sa članom 14 Zakona o radiodifuziji, predstavke dostavio na izjašnjavanje televiziji "BK", i ostavio rok od osam dana za zakonom predviđeni odgovor. Savet naglašava da nije imao zakonskih mogućnosti da se odmah upusti u razmatranje osnovanosti samih predstavki", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: