Vučić: Zašto Nikolić nije bio na proslavi? Pitajte njega

Predsednik Srbije i lider SNS izjavio je da sa Tomislavom Nikolićem ima dobre odnose i da je njegova stvar da li želi ili ne želi da dođe na proslavu SNS.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je na pitanje N1 zašto bivši predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić nije bio na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke na Tašmajdanu, rekao: “Pitajte njega“.

Pročitajte još:

“U petak smo se videli, razgovarali o odnosima sa Kinom i Rusijom, u subotu smo bili zajedno u Kragujevcu... Ja i kada ne budem predsednik SNS, a nećete dugo čekati da to vidite, osećaću je kao svoju i odazvati se uvek kada me zovu. Sasvim sam siguran i da je Nikolić uvek uz svoju SNS, a da li će biti na skupu to je njegova stvar“, rekao je Vučić.

Nikolić je, dok je bio predsednik Srbije, napustio funkciju lidera Srpske napredne stranke, a nakon završetka mandata nije se vratio u stranku.

Pred predsedničke izbore u aprilu ove godine, SNS je odlučila da kandidat za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić, iako je Nikolić bio predsednik samo u jednom mandatu. Nakon toga, Nikolić je najavio da će se ipak kandidovati, ali je ubrzo odustao od te namere.

Nakon izbora formiran je Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čije čelo je Nikolić stupio.

Srpska napredna stranka u subotu je na stadionu Tašmajdan u Beogradu obeležila devet godina postojanja i rada, a među brojnim zvanicama nije bio i prvi predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić.

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je na Tašmajdanu da je Srbija znatno bolja zemlja nego što je bila pre pet godina i poručio da želi ubedljivu pobedu u Beogradu.

Politika

strana 1 od 8357 idi na stranu