Vučić na rođendanu SNS: Pobedite ubedljivo u Beogradu

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija značajno bolja zemlja nego što je bila pre pet godina i poručio da želi ubedljivu pobedu u Beogradu.

Izvor: Beta

Subota, 21.10.2017.

19:45

Vučić na rođendanu SNS: Pobedite ubedljivo u Beogradu
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

"Pobedite u Beogradu ubedljivo, baš zato što misle da su već pobedili, pobedite radom, a ne lažima i krađama", rekao je Vučić u Beogradu građanima okupljenim na proslavi devete godišnjice osnivanja SNS.

Vučić je istakao da je rezultat njegovih protivnika nula i nazvao ih gubitnicima.

"Oni nisu toliko puta otišli na posao u Beogradu, koliko sam ja fabrika otvorio, o kilometrima puta da ne govorim i nemojte da ih mrzite, ne odgovarajte mržnjom, već radom i budite neustrašivi jer imate rezultate", rekao je Vučić.

On je istakao da je SNS snagu i veličinu izgradila na pobedama, ali i na porazima iz kojim je učila i menjala se.

"Pobeđujte, ali radite, menjajte se, učite", poručio je Vučič okupljenima.

Dodao je da članovi njegove stranke treba da čuvaju mir i stabilnost zemlje koja je, kako je rekao, stekla ogroman ugled u svetu.

"Srbija je zemlja koja ima svoje ime i prezime, ima svoje Ja i niko ne može da je natera da zamrzi svoje prijatelje", rekao je Vučić.

"SNS brine o svakom čoveku"

Srpska napredna stranka obeležava večeras devet godina postojanja i rada, a prisutnima se, na skupu na stadionu Tašmajdan, prva obratila lekarka Tamara Sarić, jedan od osnivača SNS koja je istakla da je one, koji su formirali ovu partiju, okupila briga o ljudima.

"Prepoznali smo u SNS brigu o ljudima, da je to stranka koja brine o svakom čoveku, koja ne razmišlja samo o svojim, već pre svega o interesima građana Srbije, to je ideja koja nas spaja, koju podržava svaki zdravstveni radnik" rekla je Sarić.

Zahvaljujući naporima predsednika stranke Aleksandra Vučića, Srbija je samo povećavala ulaganja u zdravstvo i brigu o najranjivijim kategorijama, poručila je Sarić i naznačila da se oko SNS okupljaju građani koji žele normalnu i stabilnu Srbiju.

Ona je lideru SNS poželela još mnogo godina uspeha, izgradnje zdrave zemlje i dobrog društva.

"Mi zdravstveni radnici smo tu i odgovorno ćemo obavljati važan posao pomažući da Srbija bude dobro mesto za život", zaključila je Sarić.

Učenik Matematičke gimnazije Lazar Radojević, osvajac brojnih nagrada na međunarodnim Olimpijadama znanja i drugim takmičenjima rekao je da želi da nastavi studije u Srbiji i ostane u svojoj domovini.

"Želim da svoje znanje stavim u funkciju napretka Srbije, jer mi mladi možemo da gradimo svoju budućnost ovde. Mnoge moje starije kolege otišle su iz zemlje i rade u institucijama širom sveta. I mi smo ranije imali snove da napustimo zemlju, ali danas se promene na bolje odvijaju pred nasim očima" rekao je Radojević.

U tom smilsu istakao je da se Beograd gradi i ide korak sa svetom, a đaci i naučnici imaju uslove za rad.

"Mi mladi imamo uzore koji dostojanstveno žive od svog rada", kazao je Radojević koji je još jednom poručio da će mladi ostati u Srbiji i zajedno graditi bolju Srbiju.

Penzioner Milinko Miškeljin rekao je da zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici, politici mira, stabilnosti i saradnje sa skoro svm zemljama sveta a posebno sa zemljama Evropske unije, Kine, Rusije, Amerike i Turske u Srbiji raste proizvodnja i izvoz i dolazi do ekonomskog rasta i rasta BDP-a.

"Sve ovo omogućilo je smanjenje duga naše zemlje i stvorilo realne uslove za povećanje plata i penzija - to je bio signal da smo na pravom putu. Dolazi do oporavka naše privrede, Srbija staje na svoje noge", rekao je Miškeljin.

Prema njegovim recicma, danas se jasno vidi svetlo na kraju tunela - koje znači progres u svakom pogledu.

"To nam daje za pravo i obavezu da podržimo dalje reforme", poručio je on.

On je podsetio i da nikad, kao do sada nije izgrađeno toliko savremenih autoputeva i ostalih saobraćajnica, otvoreno savremenih fabrika, smajnjena stopa nezaposlenosti, da nikad nije bilo više gradilišta u Beogradu, da se grade nove klinike, domovi zdravlja, renoviraju se stari zdravstveni objekti, škole, niču nova dečija igrališta, grade se objekti za boravak penzionera.

Takođe se, kako je dodao, vrši modernizacija naše vojske, naših odbrambenih snaga najsavremenijom tehnikom, avionima

"To pre svega garantuje slobodu, mir i stabilnost našem narodu, zemlji pa i okruženju", rekao je Miškeljin.

Svi ovi koraci Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, kako je naveo, preduslovi su za rast i sveukupni razvoj što sada omogućava novo povećanje penzija i plata, viši životni standard i bolji život svih građana Srbije.

Zahvalio je svim penzionerima što pružaju podršku politci Srpske napredne stranke i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je, kako je istakao Mišeljin, svojom hrabrošću, programima, trudom i zalaganjem, poštenjem i iskrenošsću poslao poruku svima kako da se bori za svoju zemlji i svoj narod.

"SNS zna da je najbolje rešenje za Srbiju da se učlani u EU"

Srpska napredna stranka (SNS) je garant stabilnosti i prosperiteta Srbije i regiona, poručili su večeras strani gosti na obeležavanju devete godišnjice vladajuće stranke, koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kao prava evropska stranka, SNS zna da je najbolje rešenje za Srbiju da se učlani u Evropsku uniju, istakao je poslanik Narodne stranke (Partido Populare) u parlamentu Španije Ruben Moreno Palankes.

"Budući da delite sve evropske vrednosti možete da računate na našu pomoć da se Srbija učlani u evrospku porodicu naroda kojoj pripada", podvukao je on.

Španski poslanik je kazao da je neverovatno da jedna stranka okupi ovoliko ljudi na jednom stranačkom skupu, dodajući da u Španiji to nijedna stranka ne bi mogla.

"Veoma ste srećni predsedniče da imate tako divne ljude i prijatelje koji žele da rade na dobrobit zemlje", rekao je on.

Palankes je ukazao da Španija prolazi kroz teško vreme i izrazio uverenje da će Španija sačuvati vladavinu prava.

"Svi narodnjaci Španije žele čestitaju vama predsedniku Vučiću devetogodišnji jubilej", podvukao je on zaključivši obraćanje sa: "Viva Serbia".

Poslanik grčke stranke Nea Dimokratija Stavros Kalafatis preneo je pozdrave sestrinskoj stranci zbog njene požrtvovanosti u ostvarivanju zajedničkog cilja evropskih integracija i proširenja.

"Ovde sam da vam prenesem uveravanje o podršci Grčke vašoj posvećenosti evropskoj perspektivi i zajedničkoj veri u evropske ideje. Ovde sam da vas uverim da se odgovor na nove pretnje, kao što su terorizam ili verski fundamentalizam mogu dati samo kroz saradnju i posvećenost demokratskim idealima kojima je posvećena EU. Saradnja je ključ, a solidarnost su vrata kroz koja moramo zajedno proći, to je dugogodišnje iskustvo Grčke u evropskoj porodici", podvukao je on.

Grčki poslanik je na srpskom zaključio "Želim vam svaki uspeh i idemo ka boljem".

Obeležavanju devet godina postojanja SNS prisustvovali su i Zoltan Bona zamenik šefa valdajuće mađarske stranke FIDESZ, potpredsednik bosanske Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, predstavnik Komunističke partije Kine Či Lin Čun, te i direktor Fondacije Hans Sajdel Luc Hobel i predstavnik Fondacije Konrad Adenauer Gordana Filipović, a pročitane su i brojne čestitke članica Evropskih narodnih partija, među kojima su bile čestitke vladajuće nemačke CDU, kao i lidera Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijana Kurca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: