SNS na "Tašmajdanu" obeležava devet godina od osnivanja

Srpska napredna stranka u Sportskom centru "Tašmajdan" u Beogradu počela je pred više hiljada ljudi proslavu povodom obeležavanja devet godina od osnivanja.

Izvor: B92

Subota, 21.10.2017.

18:27

SNS na

Proslavi prisustvuju predsednica parlamenta Maja Gojković, ministari vlade Srbije, a od inostranih diplomata na svečanost je došao ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Uoči početka proslave ispred stadiona Tašmajdan bio je parkiran veći broj autobusa kojima su na proslavu došli članovi i simpatizeri SNS iz svih krajeva zemlje, zbog čega se saobraćaj u centru Beograda otežano odvijao.

Okupljeni građani ne nose stranačka obeležja, već samo zastavice Srbije.

SNS je osnovana u oktobru 2008. godine mesec dana pošto se iz Srpske radikalne stranke (SRS) izdvojila frakcija okupljena oko Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

Nikolić je u septembru 2008. godine podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala i zamenika predsednika SRS-a i osnovao poslaničku grupu u Skupštini Srbije "Napred Srbijo", nakon čega mu se pridružio i generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić.

Uspon stranke počeo je tri i po godine od osnivanja, kada je Nikolić u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio Borisa Tadića i kada je sa 24 odsto osvojenih glasova na parlamentarnim izborima SNS formirala vladu.

Nakon što je izabran za predsednika Srbije, Nikolić je podneo ostavku na mesto predsednika stranke, a na njeno čelo došao je Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: