Priština: Sudije i tužioci polažu zakletvu 24. oktobra

Sudije i tužioci sa severa KiM položiće zakletvu u utorak, 24. oktobra u Prištini, saopšteno je iz kabineta kosovskog presednika, piše RTS.

Izvor: RTS

Petak, 20.10.2017.

13:10

Priština: Sudije i tužioci polažu zakletvu 24. oktobra
Foto: Gettyimages

"Zakletva i imenovanje sudija i tužilaca iz nevećinske zajednice jedna je od afirmativnih mera koje institucije Kosova preduzimaju kako bi postigle potpunu i efektivnu jednakost pripadnika zajednica u svim životnim, ekonomskim, društvenim i kulturološkim poljima", navodi se u saopštenju iz kancelarije kosovskog predsednika.

Aktom polaganja zakletve biće izvršeno potpuno sprovođenje Sporazuma o pravdi koji je postignut u Briselu, 10. februara 2015. godine, navodi se u saopštenju.

Srbija će biti spremna da u potpunosti ispuni obaveze oko sporazuma o pravosuđu, izjavio je ranije direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Ali ono što je za mene potpuno fascinantno, to je činjenica da i deo međunarodne zajednice i Priština lamentiraju nad odlaganjem od dva ili tri dana, a ne vide da su 1.643 dana u docnji za osnivanje Zajednice srpskih opština, pa im smeta tri dana odlaganja Sporazuma o pravosuđu", rekao je Đurić.

Takođe, kako kaže, ne čuje predstavnike međunarodne zajednice, "da se žale ili ukazuju na to što 1.643 dana čekamo osnivanje ZSO" i tu se, prema njegovom mišljenju, zapravo vidi karakter odnosa prema postignutim sporazumima onih koji su odgovorni za implementaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: