Šojgu stigao u Beograd, na "Tesli" ga dočekao Vulin VIDEO

Beograd -- Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu stigao je u Beograd, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prisustvovaće prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, kojim će biti obeležena 73. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Šojgu i Vulin položiće u 14.30 h vence na Spomenik oslobodiocimа Beogrаdа i Spomenik sovjetskom vojniku nа Novom groblju a u 15h obići će Hrаm Svetog Sаve gde će rаzgovаrаti sа pаtrijаrhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem.

Pred ministrima Vulinom i Šojguom bio je postrojen počasni stroj Garde Vojske Srbije (VS) i intonirane su himne Rusije i Srbije u izvedbi Reprezentativnog orkestra Garde.

Svečanom dočeku ministra Šojgua prisustvovali su i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Politika

strana 1 od 8472 idi na stranu