U Beograd stigla "Putinova udarna pesnica" VIDEO

U Batajnici će danas biti hiljade građana, a najviši gost iz inostranstva biće ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Izvor: Beta, Tanjug, O2
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu prisustvovaće današnjem prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica, kojim će biti obeležena 73. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kako je najavilo Ministarstvo odbrane, Šojgu će u 9.50 časova sleteti na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" gde će mu biti priređen svečani doček a u 10.30h u zgradi Generalštaba, sastaće se sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

Šojgu i Vulin položiće u 14.30 h vence na Spomenik oslobodiocimа Beogrаdа i Spomenik sovjetskom vojniku nа Novom groblju a u 15h obići će Hrаm Svetog Sаve gde će rаzgovаrаti sа pаtrijаrhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem.

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu doputovao je u Beograd, gde će prisustvovati obeležavanju Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

U svetskim krugovima smatra se da je Šojgu ozbiljan igrač i Putinova udarna pesnica.

Šojgua je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Jednim gestom na Paradi u Moskvi povodom 70 godina pobede nad fašizmom, Šojgu se približio i onim slojevima ruskog naroda koji možada i imaju rezerve prema Putinovoj politici, ali su im važni vera i, pre svega tradicija.

Šojgu je rođen 1955. godine na jugu Sibira, na granici Rusije, Mogolije i Kine.

U godinama raspada Sovjetskog saveza,Šojgu formira Ministarstvo za vanredne situacije, danas već legendarni MČS koji stručnjaci u svetu smatraju najsposobnijom takvom službom na planeti.

2012, Šojgu postaje ministar odbrane. Njegov dolazak poklapa se sa renesanskom ruske vojske - posle decenija nemaštine obnavljaju se tehnika, ali i ugled i status oficira.

Pozicija vojnog autoriteta, kao i uloga jednog od osnivača Putinove Jedinstvene Rusije, Šojguu je donelo status čoveka od poverenja u svim planovima Kremlja. Ide se dotle da ulazi u malu grupu kandidata za Putinovog naslednika, ako nekada do takve promene eventualno dođe.

Pouzdani saradnik, čovek koji u Kremlj ulazi bez kucanja.... ali, kada sa nekim idete u lov, na pecanje i slične avanture, dovoljno govori ko je Sergej Šojgu u današnjoj Rusiji I svetu. Ko bude želeo da mu se obrati na ruskom ima još nekoliko sati da uvežba izgovor.

Opširnije u video-prilogu:

Politika

strana 1 od 8360 idi na stranu