Trgom republike oriće se "Po šumama i gorama"

Svečanim defileom od Terazija do Kalemegdana danas počnje program obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.10.2017.

06:59

Trgom republike oriće se
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Kod Spomenika obešenim rodoljubima, u 11 časova počinje Memorijalni marš "Korakom slobode", a učesnicima marša obratiće se ministar odbrane Aleksandar Vulin i gradski menadžer Goran Vesić

U 11.45 na Trgu republike počeće koncert "Po šumama i gorama" orkestra "Stanislav Binički" Ministarstva odbrane.

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja predsednik Skupštine grаdа Beogrаdа Nikolа Nikodijević primiće predstаvnike Subnorа Beogrаdа.

Centralna svečanost pod nazivom "Sloboda 2017" počeće u petak 20. oktobra u 12 časova na Aerodromu Batajnica.

Prethodno će u devet časova, na zgradi Doma Vojske biti otkrivena spomen-ploča prvom srpskom foto-reporteru Risti Marjanoviću, dok će u 10 časova biti položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda u Ruzveltovoj ulici, a u 11.15 i na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.

Obeležavanje godišnjice oslobođenja Beograda biće završeno u 18 časova u Narodnom pozorištu svečanom akademijom pod nazivom "Kavkaski orah".

Saobraćaj u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva biće obustavljen od devet do 14 časova zbog manifestacije kojom će biti obeležen Dan oslobođenja Beograda a doći će i do izmena trasa na pojedinim linijama gradskog prevoza, saopštio je Beoinfo.

Zbog zatvaranja ulica autobusi 21A, 22A i 29A saobraćati trasom: Studentski trg–Vase Čarapića–Trg republike-Makedonska–Dečanska–Trg Nikole Pašića–Bulevar kralja Aleksandra–Beogradska–Njegoševa–Kursulina–Makenzijeva i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linije 24 saobraćaće, u oba smera trasom: Trg republike–Makedonska–Dečanska–Bulevar kralja Aleksandra (Beogradska–Kralja Milutina u suprotnom smeru) i dalje redovnim trasama.

Autobusi 26, 37 i 44 saobraćaće u oba smera trasom: Trg republike-Makedonska–Dečanska–Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Autobusi sa linije 37 i 44, u smeru ka periferiji, koristiće stajalište "Trg republike" sa linijama 24 i 26.

Autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu republike, saobraćaće trasom: Bulevar kralja Aleksandra–Dečanska–Makedonska–Trg republike. ;

Autobusi sa linije 31 u oba smera trasom: Studentski trg–Trg republike -Makedonska-Dečanska–Bulevar kralja Aleksandra–Kneza Miloša–Nemanjina–Slavija i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 21A, 22A i 29A će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i privremeno stajalište "Makenzijeva 1" u smeru ka Trgu republike u Kursulinoj ulici ispred broja 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: