Trgom republike oriće se "Po šumama i gorama"

Beograd -- Svečanim defileom od Terazija do Kalemegdana danas počnje program obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

Kod Spomenika obešenim rodoljubima, u 11 časova počinje Memorijalni marš "Korakom slobode", a učesnicima marša obratiće se ministar odbrane Aleksandar Vulin i gradski menadžer Goran Vesić

U 11.45 na Trgu republike počeće koncert "Po šumama i gorama" orkestra "Stanislav Binički" Ministarstva odbrane.

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja predsednik Skupštine grаdа Beogrаdа Nikolа Nikodijević primiće predstаvnike Subnorа Beogrаdа.

Centralna svečanost pod nazivom "Sloboda 2017" počeće u petak 20. oktobra u 12 časova na Aerodromu Batajnica.

Prethodno će u devet časova, na zgradi Doma Vojske biti otkrivena spomen-ploča prvom srpskom foto-reporteru Risti Marjanoviću, dok će u 10 časova biti položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda u Ruzveltovoj ulici, a u 11.15 i na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali.

Obeležavanje godišnjice oslobođenja Beograda biće završeno u 18 časova u Narodnom pozorištu svečanom akademijom pod nazivom "Kavkaski orah".

Saobraćaj u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva biće obustavljen od devet do 14 časova zbog manifestacije kojom će biti obeležen Dan oslobođenja Beograda a doći će i do izmena trasa na pojedinim linijama gradskog prevoza, saopštio je Beoinfo.

Zbog zatvaranja ulica autobusi 21A, 22A i 29A saobraćati trasom: Studentski trg–Vase Čarapića–Trg republike-Makedonska–Dečanska–Trg Nikole Pašića–Bulevar kralja Aleksandra–Beogradska–Njegoševa–Kursulina–Makenzijeva i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linije 24 saobraćaće, u oba smera trasom: Trg republike–Makedonska–Dečanska–Bulevar kralja Aleksandra (Beogradska–Kralja Milutina u suprotnom smeru) i dalje redovnim trasama.

Autobusi 26, 37 i 44 saobraćaće u oba smera trasom: Trg republike-Makedonska–Dečanska–Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Autobusi sa linije 37 i 44, u smeru ka periferiji, koristiće stajalište "Trg republike" sa linijama 24 i 26.

Autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu republike, saobraćaće trasom: Bulevar kralja Aleksandra–Dečanska–Makedonska–Trg republike. ;

Autobusi sa linije 31 u oba smera trasom: Studentski trg–Trg republike -Makedonska-Dečanska–Bulevar kralja Aleksandra–Kneza Miloša–Nemanjina–Slavija i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 21A, 22A i 29A će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, kao i privremeno stajalište "Makenzijeva 1" u smeru ka Trgu republike u Kursulinoj ulici ispred broja 14.

Društvo

strana 1 od 6561 idi na stranu