"Mi ne sprovodimo sporazume? Bolje da me ne vuku za jezik"

Vlasotince -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će sporazuma o pravosuđ na Kosovu biti sproveden u petak ili u ponedeljak, jer je Srbija pouzdan partner.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

Komentarišući izjave iz Evropske unije, koja je navela da žali zbog nesprovođenja sporazuma o pravosuđu na Kosovu, Vučić je rekao da je Srbija na to "već naučila".

"Neki kasne u formiranju Zajednice srpskih opština četiri godine i šest meseci, od aprila 2013. godine ako se ne varam. I ne pada im na pamet da urade to, i imaju podršku od mnogih iz sveta... Bolje da me ne vuku za jezik", rekao je Vučić.

On je dodao da će to uskoro biti obavljeno, jer Srbija nikoga ne obmanjuje i pouzdan je partner.

"A i jedni i drugi neka razmisle da li to mogu da kažu. Srbija će da ispuni šta je obećala. A oni drugima neka drže predavanja", rekao je Vučić.

Portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič izjavila je u utorak da EU žali zbog nesprovođenja sporazuma o pravosuđu na Kosovu, koji je trebalo da počne da se primenjuje u utorak, i da očekuje da se poštuje utvrđeni rok o uključivanju srpskog sudskog osoblja u kosovsko pravosuđe.

Ona je podsetila da su takav dogovor postigli predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači krajem avgusta i naglasila da će to "doprineti poštovanju vladavine zakona na Kosovu i posebno na području Mitrovice".

Kosovo

strana 1 od 2507 idi na stranu