Topla jesen i blaga zima pred nama, "samo" 15 ledenih dana

Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja oktobra neće biti većih zahlađenja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.10.2017.

23:48

Topla jesen i blaga zima pred nama,
Foto: Tanjug, arhiva

Početkom novembra može opet da se očekuje lepo i sunčano vreme, sa temperaturama iznad proseka za to doba godine.

Prema najavi RHMZ-a, ova zima će biti blaga, pa možemo očekivati samo osam do 15 dana sa temperaturama ispod nule u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana.

Za predstojeći oktobarski vikend, 21. i 22, temperature će pasti dva do tri stepena, dok od nedelje uveče postoji mogućnost da počne kiša koja će nastaviti da pada i u ponedeljak kada će temperatura pasti i za 10 stepeni.

U pojedinim gradovima mogući su i jutarnji mrazevi.

Od utorka temperatura će biti u blagom porastu, za tri do četiri stepena, pa bi do subote, 28. oktobra, trebalo da se zadrže temperature do 20 stepeni.

Novi pad temperature opet se najavljuje za naredni dan, nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: