Jeremić razočaran zbog odbacivanja prijave njegove supruge

Beograd -- Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da odluka tužilaštva da odbaci prijavu njegove supruge za njega predstavlja razočaranje.

Izvor: Beta
Podeli
screenshot
screenshot

Prijava je podneta zbog optužbi da je Nataša Jeremić “glavni narko-diler u Srbiji”.

Jeremić je agenciji Beta rekao da veruje da će se njegova supruga na takvu odluku tužilaštva žaliti, ako bude neophodno, i međunarodnim pravnim instancama.

"Nadam se da ovo (odluka tužilaštva) nije poslednja reč našeg pravosudnog sistema. Ovo je očigledna nepravda, i ako se ispostavi da je to neophodno, moja supruga će se obratiti međunarodnim pravnim instancama", rekao je Jeremić.

On je naveo da je suština tog slučaja da je "sam vrh vlasti" jednu građanku ove zemlje optužio na izuzetno direktan i težak način, a da je naše pravosuđe zaključilo da ne postoji nikakav problem sa tim u vezi.

"Dakle - ili je moja supruga zaista najveći narko-diler na Balkanu, pa je takvo ponašanje vlasti razumljivo, ili je u redu brutalno optuživati i vređati nevine građane Srbije bez obzira na činjenice", dodao je Jeremić.

Kako je istakao, to je jedan dosta alarmantan pokazatelj da je pravosuđe u Srbiji u punoj kontroli i predstavlja polugu režima.

"Osećanje nepravde, koje je duboko uvreženo u narodu, u mnogome je podstaknuto time što pred pravosuđem u našoj zemlji očigledno nije moguće jednostavno doći do pravde. To je jedan od verovatno najznačajnijih problema sa kojim se suočavamo kao društvo", istakao je Jeremić.

Novinarka i supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić, podnela je krajem marta krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova, pošto ju je u saopštenju usred kampanje za predsednika Srbije Jovanov optužio da je glavni vođa narko-dilera u Srbiji.

Protiv SNS krivičnu prijavu je tada podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca i potpisnika saopštenja Milenka Jovanova.

Krivična prijava je bila podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje".

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić "upravlja celokupnim narko-tržištem u Srbiji". U to vreme trajala je predsednička kampanja, a Jeremić je bio predsednički kandidat grupe građana.

Politika

strana 1 od 8469 idi na stranu