Brnabić i Dakor o problemima nestalih lica

Beograd -- Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala sa generalnim direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Ivom Dakorom o pitanjima nestalih lica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Dimitrije Goll, arhiva
Tanjug, Dimitrije Goll, arhiva

Premijerka Srbije je rekla da je Srbija spremna da uloži velike napore u rešavanje pitanja nestalih lica, ali da očekuje da i zemlje regiona, koje se suočavajau sa istim problemom, pokažu više volje za saradnju.

Brnabićeva je takođe istakla da je problem nestalih realnost regiona i da je Vlada Srbije spremna da pruži svaku vrstu pomoći ovoj organizaciji kako bi se na pravi način pristupilo rešavanju ovog pitanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dakor je istakao da je Srbija lider u regionu kada je u pitanju rešavanje teških i osetljivih situacija i naveo da će u narednim danima posetiti i druge zemlje regiona i o ovom pitanju razgovarati sa predstavnicima vlada, udruženjima nestalih i porodicama.

On je pohvalio napore i hrabrost koju je Srbija pokazala u rešavanju migrantske krize, navedeno je u saopštenju.

Politika

Preminuo Jonuz Musliju

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju preminuo je u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju.

Politika četvrtak 18.01. 13:39 Komentara: 6
strana 1 od 8361 idi na stranu