Ko je bio na Šabićevim vratima?

Poverenik Rodoljub Šabić objavio je na Tviteru da su mu pripadnici policije “bili na vratima“. Ministar policije Nebojša Stefanović je to negirao.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

11:44

Ko je bio na Šabićevim vratima?
Foto: Tanjug

“Policija na mojim vratima. Lažna prijava za divlju gradnju. Momci kulturni, besprekorni. Ali šalju li ih tako revnosno na pravu divlju gradnju?”, naveo je Šabić na Tviteru.

Ubrzo je usledio odgovor ministra policije Nebojše Stefanovića, takođe na Tviteru:

“Na vratima Rodoljuba Šabića nije bila policija. Iako to zna, napisao je tvit. Očekujem izvinjenje policiji i građanima Srbije“.

“A ja očekujem odgovor - ako nije policija, ko je bez opravdanog razloga u subotu naveče posetio srpskog poverenika? A posle i izvinjenje”, odgovorio je poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i podataka o ličnosti.

Stefanović je naveo da se “odgovor krije u poznavanju zakona”.

“Koja služba je zadužena za održavanje komunalnog reda i kontrolu nezakonite gradnje, a poseduje uniforme“, naveo je Stefanović.

“Uniforme nisu iste. Ali bitnije je - ko god da me posetio u subotu naveče dolazio je bez apsolutno ikakvog osnova. Imate ‘razumevanja’ za to”, istakao je Šabić.

Šabić je potom dodao: “Na mojim vratima su bili ljudi u policijskim uniformama. Ili gradom ‘šetaju’ uniformisani nepoznati ljudi? Razlog da se MUP izvini građanima?”

“Tvrdim da niko u uniformi policije nije bio na Šabićevim vratima. Ko je bio i u kojoj uniformi, Šabić sigurno zna. I dalje očekujem izvinjenje“, odgovorio je Stefanović.

“Vrlo ste kategorični, bojim se bez osnova. Ko gradom šeta u uniformisan i posećuje građane i poverenike ja ne znam ali vi biste morali”, naveo je Šabić.

Stefanović je na to odgovorio da “očekuje izvinjenje policiji i građanima Srbije”.

“Nisam nadležan za poslove komunalnih organa. Još uvek nisam video Vaše izvinjenje policiji i građanima. Očekujem da se Vi izvinite policiji koju ste nepravedno optužili, pošto nijedan pripadnik MUP nije bio na Vašim vratima”, naveo je ministar policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: