"Ofelija" ide ka Evropi, izdato crveno upozorenje FOTO

Uragan Ofelija se preko Atlanskog okeana kreće ka Evropi, a prva na udaru mogla bi da bude Irska početkom sledeće nedelje, saopštili su meteorolozi.

Izvor: B92

Subota, 14.10.2017.

16:48

Foto: GettyImages

Vetrovi jačine 130 kilometara na čas mogli bi da pogode Irsku, zbog čega je izdato "crveno upozorenje", saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Jaki i potencijalno razorni vetrovi mogu da izazovu poplave, visok nivo mora i oštećenja u infrastrukturi, navodi se u upozorenju.

Britanska meteorološka služba upozorava na jake vetrove u Severnoj Irskoj, Škotskoj i na jugu Engleske.

Stručnjaci navode da će uragan najverovatnije oslabiti u ponedeljak i utorak.

Uragan Ofelija je prvi uragan koji će pogoditi evropsko tlo posle 1961. godine i deseti je uzastopni uragan koji se ove godine razvio na Atlantiku.

Ofelija je postala deseti uzastopni uragan ove sezone koji se formirao nad Atlantikom, nakon što je tropska oluja u četvrtak ojačala u uragan prve kategorije.

Ovim je dostignut rekord star ceo vek koji je dogodio još tri puta, 1878, 1886. I 1893. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: