"Vlada da ne bude nema dok Vulin rehabilituje zločince"

Beograd -- LDP je ocenila da Vlada Srbije mora hitno da reaguje na kampanju rehabilitacije osuđenih ratnih zločinaca u kojoj se oni predstavljaju kao heroji i mučenici.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je ova stranka navela, to se dešava uz podršku pojedinih ministara i državnih službenika.

"Vlada Srbija ne može da ostane nema dok se njeni ministri ponašaju kao zaštitnici onih koji su poveli Srbiju u ratove iz kojih se mnogi nisu vratili, a oni koji su ostali u Srbiji žive kao večiti taoci najgorih među nama koji se opet slave kao junaci i uzori", saopštio je LDP.

LDP ocenjuje da, paralelno sa procesom rehabilitacije, ministar (odbrane) Aleksandar Vulin svesno kvari odnose za diplomatama zapadnih zemalja i kao promoter slavljenja zločina negira presude međunarodnih sudova.

"Na taj način, kao predstavnik Vlade, direktno podržava one koji su ispisali krvave stranice raspada jedne zemlje svojim direktnim činjenjem", navodi LDP i dodaje da je zato potrebno da se vlast hitno distancira od takvih pojava.

Prema oceni LDP, vlast će se u suprotnom smatrati prećutnim saučesnicima.

LDP navodi i da pojedinci, ohrabreni takvim postupcima, traže podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Beogradu. "Drugi, zajedno sa tim osuđenim zločincima, organizuju promociju njihovih knjiga, kao što je sutrašnje književno veče Veselina Šljivančanina, gde se u prostoru koji pripada lokalnoj samoupravi promoviše politika zločina", navodi LDP.

Politika

strana 1 od 8295 idi na stranu