Vulin: Šta bi bilo da ja tvitujem protiv Skota?

Beograd -- Aleksandar Vulin, povodom teksta Vašington posta o njegovoj podršci osuđenom generalu Lazareviću, kaže da je normalno da ministar odbrane bude uz svog generala.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

Vulin je gostujući na TV Pink, povodom vesti da je američki ambasador Kajl Skot objavio na Tviteru tekst Vašington posta o Vulinu, a povodom njegove izjave o generalu Lazareviću, rekao da je u svim raspravama i sa Skotom i sa drugima koji su mu zamerali što brani borbu svog naroda, izostalo samo jedno - niko mu nije rekao da laže.

"Ovo je potpuno nepotrebno i nema razloga dizati tenziju zbog očiglednih stvari. A istina je vrlo jednostavna - Srbija nije tražila ratove, nije ih vodila, nije izazvala bombardovanje, general Lazarević je čestit i hrabar čovek i nema vojske koja će ga se odreći", rekao je ministar odbrane.

Vulin je istakao da je u međunarodnoj politici ključno govoriti istinu.

"Istina je da sam ponosan na borbu svog naroda i istina je da sam ponosan i na Lazarevića i na sve ljude koji su branili ovu zemlju. Zamislite kada bih ja tvitovao, šerovao i lajkovao sve tekstove koji se napišu protiv ambasadora Skota. Kada se sretnemo na događajima, naravno da ću se uljudno javiti, jer mi smo predstavnici država. Daću sve od sebe da odnosi SAD i Srbije budu najbolji mogući", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu